Våra instruktörer och kurser 2015

XX

XX

Leif Davidsson

XX

Teknikkurser och lite till.

Nicolai Ilcus

Leif Davidsson

Surf, Surfski och SUP kurser.
Leif Davidsson driver Aterra.se. Aterra har sedan starten 2010 arrangerat surfskikurser och utbildat många nya entusiastiska surfskipaddlare. Aterra arrangerar även surfkajakkurser i Portugal och surfskikurser på Canarieöarna. Med SUP började Aterra 2014. På kajakfestivalen erbjuds Surf, SUP och surfski-kurser för nybörjare. Leif är också andra halvan av Surfski & Kayak Camps.

Leif Davidsson

SM i havskajak. vem är sveriges bästa havskajakpaddlare?

För första gången i Sverige korar vi en mästare i havskajak.
Alla kan vara med och tävla, dock har vi plats för ett begränsat antal deltagare. Vi kommer i år att köra en mindre avancerad bana än vad de gör i Danmark. Danskarna har kört den här tävlingstypen i några år nu. Tävlingen sker på tid eller utslagning. Två till fyra paddlare i varje heat. Vad skall du kunna för att klara av banan? Detta skall du träna på: rolla, sidoförflyttning, stå upp i din kajak, ensamräddning, simma med kajak på släp, avancerad manöverteknik, balansteknik.

Leif Davidsson Anmäl dig SENAST 30/8.

Anmäl SM Havskajak

Namn:

E-post:

Mobilnummer
:

Leif Davidsson

Eskapader

Forskurser, Kids Water Play och Compabt Roll
Micke Gullvert och Alexander Nylén driver Eskapader. Eskapader har i många år utbildat lyckliga forspaddlare i södra Sverige. Är ni sugna på att testa forspaddling så häng med bussen till Mörrumsån på lördag morgon. Du lånar forskajak och utrustning. Vill du ha barn med dig så erbjuder Eskapader ungarna lek och bus i forskajakerna på Järnavik. Alex & Micke kommer också att ta hand om er som vill lära er att rolla, de lär ut combat roll. En roll som hjälper dig när det går åt skogen. Eskapaders instruktörer är certifierade enligt SKF.

Anmälan för buss till forskurs i Mörrumsån

Namn:

E-post:

Mobilnummer
:

forspaddling

Mattias Meldert

Bygg din egen rollpinne. Föreläsning paddlingsemester.
Kan man vara både Grönlandskajakentusiast och surfkajaknörd? Jodå Mattias är både en fena på att rolla smala grönlandskajaker och surfa med lite mer svårrollade surfkajaker. På festivalen kommer han att hålla en clinic där du bygger din egen rollstick och lär dig mer om att tillverka en grönlandspaddel(vi hinner inte bygga en hel paddel). Mattias kommer även att hålla en spännande föreläsning om kajakresande.

Mattias Melldert

Ulrika Lindblom

En av festivalens locals. Kajakinstruktör, utbildad i Norge. Läkare med intresse för vildmarksmedicin. Gillar både långa turer i Lofoten eller Bohuslän och mer lekfull paddling i strömmande vatten och surf. Ulrika kommer att workshops med räddningsövningar, med fokus på cowboyräddning, kamraträddning och bogsering i olika former.

Ulrika Lindblom

Peter Palmér

Rädda din kompis, sjukvårdskurs med Peter Palmér på Järnavikfestivalen. Peter driver företaget Happy Trail som utbildar i första hjälpen. Några av kunder är Räddningstjänsten, Försvaret, Region Skåne och Trafikverket. På festivalen kan du gå kursen "rädda din kompis" en sjukvårdskurs där du får lära dig att ta hand om en person när olyckan varit framme. Peter är dessutom en hängiven paddlare och kommer tillsammans med Ulrika att köra säkerhetskurserna.

No-Risk peter Palmer

Kajak & Prylloppis

Du tar med kajak eller prylar som du vill sälja. Prylarna läggs på anvisad plats (småprylar läggs på ett bord) och skall vara märkta med pris, namn på säljaren och telnummer. Järnavikfestivalen är en perfekt plats att sälja sina prylar på vi kommer att satsa på att få dit nybörjare som kanske inte hunnit bestämma köpa nytt. För att du som skall sälja din kajak även skall kunna använda den under festivalen har vi "öppet" på loppisen när alla deltagare är i land.

kajakloppis

Salt & Seastar nybörjarkurser

För dig som är nybliven paddlare eller aldrig gått kurs innan. För att uppleva mer och komma snabbare in i rätt teknik är det jättebra att gå en kurs. Du blir säkrare och förlänger säsongen och det gör paddelglädjen ännu större.Våra havskajakkurser är uppdelad i två kurser, en för nybörjare Salt och Seastar för dig som paddlat en del innan och kan kamraträddning eller gått Salt. Kurserna på Järnavik är komprimerade för att du skall hinna med andra upplevelser på festivalen. När du gått kursen får du ett certifikat som visar vad du lärt dig. Kursen innehåller paddelteknik, manövrering räddning av dig själv och kamrat.

nybörjarkurs kajak

Turpaddling

Fler lokala förmågor. Anders Repfenning och Lars Nilsson! De skall ta hand om Järnavikfestivalens turpaddlingar. Anders och Lars har god kännedom om området och kommer att guida er runt i skärgården.

turpaddling

Dr. Kajak. Bygg om din kajak!

Är du trött på din kajak? Vill du ha en ny kajak men börsen är tom? Eller tycker du att du gör ett bättre jobb än den som designade din kajak? Det fixar du lätt! Sätt sågen i din kajak och bygg om den! Dr Kajak visar dig hur du gör en helt galen ombyggnad av din kajak. En spännande workshop för den som är nyfiken på hur man kan jobba med glasfiber.

Vi presenterar fler instruktörer löpande

Vill du vara instruktör på kajakfestivalen?

Kontakta Leif på Aterra.se om du har idéer och vill vara instruktör.